Followers

Monday, May 16, 2011

semester 4 sesi 2011/2012

   hari ni dah start kls..semangat btul nk blaja..aku, ain dan kak nadhirah org 1st yg msuk kls..hehe..ade 6 subjek untuk semester ni..(fiqh muamalat,usul fiqh 2,latihan ilmiah,occupational english,bahasa arab dan hifz quran(surah al hadid n mujadalah))..tp yg xbest nye ari jumaat ade kls..mls btul..


hari isnin       830-1000 kls fiqh muamalat..
                    1200-100 kls latihan ilmiah..
                    300 -500 kuliah untuk fiqh muamalat

hari selasa     900-1000 kls bahasa arab..
                    1100-100 kls occupational english..
                    400-500 kls usul fiqh 2..

hari rabu       800-1000 kls bahasa arab..
                    1000-1100 kls hifz quran..
                    200-400 kls occupational english..

hari khamis   1030-1130 kls hifz quran..

hari jumaat    800-1000 kls usul fiqh 2..
                    1100-1230 usrah

   ni la jadual aku untuk sem ni..ok ckt la klu nk dibandingkn ngn sem lps..gud luck rkn2 seprjuangan..wlaupon result sem lps rmai yg menurun termasuk aku..sem ni kte wt yg terbaik k..4flat..insya allah..

Saturday, May 14, 2011

Selasa - Ahad

       Pagi hari aku mendaftar di Kuis..mcm2 jadi..1st tudung aku terbakar..dasyt btul.. Second, nasi lemak yg aku makan kne kt tudung..ish..xtau la sbb ape..aku ingtkn ade benda nk jd..yg paling dirisaukan mstilah result..alhamdulillah..capai target lg..n tiada ape2 yg bruk terjadi..
       Selasa (10/5/2011)..sehari sblm mndftr..aku jmpe kwn2 aku..kteorg lepak2 kt Taman Tasik Kamunting..tmptnye cantik..klu pegi hari2 biase,xde org(mgkin sbb tmpt 2 bru lg)..tp xsunyi sgt sbb sblh 2 ade sekolah..seronok tgk bdk2 2..teringt zaman muda2 dulu..kuang3..nak dipendekkan cite..aku n 3 org rkn yg lain (Fathin,Nadiah n Fatimah).. dah lme xjmpe korang..mcm2 cite..seronok sgt..tiba2 slh sorang drpd kami bgtau dah bertunang..terkejut aku..aku tumpang gembira..xsangka sgt..korang pon dah pndai masak..adoi..insaf aku..nnt aku blaja k..haha..
       Ptg 2 plak..aku gerak ke Kuala Lumpur..adoi..sampai je kt KL..aku wt persiapan diri untuk dftr semester baru..pnt sgt mndftr..dtg pagi, ptg bru selesai..(bnyklah mslhnye,tp xyh la cite)..mlm 2 kakak aku yg sulung dtg ambik aku..ingtkn nk blik n tido trus..rupenye pegi ke Kajang plak n mkn KFC(yg ni aku ske)..pagi esoknye..kami ke 2 3 buah kdai di Petaling Jaya..n then kdai2 di Kuala Lumpur..hah..kt sini la aku bgtau kakak aku,aku nk kawin..hurm..nk tau ape jawapannya..jeng3..diorg bg je..tp 2 la..laki 2 pon xabis blja lg..mcm mne..mak aku pon suh abiskan blaja dlu..knp2..(ok stop psl ni,nnt nangis lg)..
       Pas2 pegi ke rumah abg aku yg ke-3 di Keramat..sakit kaki n tangan..esoknye lg ke Puchong..pas2 Klang..hahaha..dasyt x..bley pngsan klu slalu cm ni..minggu ni minggu yg sibuk..esok,Sabtu (14/5/2011) aku blik ke Kuis..akan aku dobi cadar, selimut, bju, tuala..haha..senang ckt..pnt la nk memberus2 plak..ari ahad nk tido n rht sepuas2 nye..Isnin kn dah start blaja..aku xtau la sbb ape..tp aku excited ckt nk blaja sem ni..hope sampai ke final la mcm  ni..hehe..

*aku ade gambar n cite nk diceritakan..mgkin dlm post yg strusnya..tunggu..huhu..

Friday, May 6, 2011

   Assalamualaikum semua..hehehe..dah bersawang blog aku ni..malas btul nk menaip..sebenarnye aku ade je story..tp untuk diri aku je la..ble nk post je aku pikir blik..hurm..xperlu kot org tau..hahahaha..so??nk wt cm ne??blog ni cm dah jd diari aku..cme aku xpost untuk umum je..klu kne hack mmg nk kena la spe yg wt 2..minggu dpn start semester bru..mgkin aku akn rjin mengupdate..time cuti ni xde yg mnarik pon untuk diceritakan sbb aku mmg duk umah je..kemas umah n seumpamanye..2 je keje aku..nk kte seronok cuti dah abis pon xjgk..kt sne ade la jgk masalah..sakit hati je ble pkir..bersambung la mslh 2 nnt..adoi..



   semester dpn aku tkr blik..huhu..selamat tinggal parcel 7 tingkt 11..n welcome parcel 6 tingkt 8..hehe..(turun ckt)dah 3 semester aku duduk tingkt 11..dr apartment bertukar ke dorm..sje tkar tmpt..nk ingt kembali kngn 6 thun di asrama dlu..huhuhu..cme xmenangis je la bezanye pon..haha..mane xnye..darjah 6 dah duk asrama..nangis meraung2 la..


   ingt lg sume kngn2 kt asrama dlu..hahaha..lawak2..pape pon..sume 2 pengalamn..aku tgk bdk2 semester 1 yg msuk ari 2..xpernh duk asrama la 2..dasyt btul..haha..xpe2..bru nk blaja..mne leh kte tolong kte tolong..ari ni aku bad mood..haha..so aku menulis untuk menghilangkn tension..aku xske gaduh ngn org psl laki..ckp la pape ko nk..mls aku nk lyn..aku xde kaitn pon..xpernh ade niat nk merampas or whatever la yg ko kte 2..bnda kecik cm 2 pon nk dibsr2kn..hidup terlalu singkat untuk membenci..enjoy k..